Sort Sol

sukils billede

Et nyt år truer, vægten stiger, mørket ligger som en tung dyne over landet og mit humør. Vinteren har sikkert sine smukke sider, men jeg har det nok bedst, når det er overstået og helst så hurtigt som muligt. Inden jeg begyndte at løbe, plejede jeg at få sol i det lokale solcenter....men nu hvor jeg løber en del, har jeg fravalgt solcenteret om vinteren.

 

Min krop har en vane med at bule ud i forbindelse med juleferien. Ja, når man står nøgen på badeværelset og ikke kan se sin "tap" for maven, der buler ud, er det vink med en vognstang om, at der skal gøres noget! Her kommer sejpineriet ind i billedet. "Kampen" for at komme af med de overflødige kilo. Selvom det ser håbløs ud i januar md., er der tid nok til at både komme i form og få tabt de nødvendige 3-4 kg til forårets løb.

 

Normalt giver jeg den gas træningsmæssigt i starten af det nye år, men pga. en mindre skade, aner ikke hvad der er i vejen? humper jeg rundt og kan slet ikke komme i omdrejninger. I dag løb jeg en morgentur på 5 km. og gennemsnitsfarten var over 7 min/km. Det viser bare, hvor jeg står lige pt. Jeg løber ca. knap 100 km. om ugen for tiden med møje besvær og satser på, at jeg kan løbe ømheden væk fra mit højre ben. Nu har ømheden desværre spredt sig lidt til knæet og hoften. Ja, jeg går lidt skvæt for tiden, falder sammen ved hoften og lander anspændt på min højre fod, arytmisk. Jeg bryder mig ikke om læger og har endnu aldrig besøgt en fysioterapeut.

 

Ikke nok med det, er jeg startet med coretræning for første gang i mit liv. DE KLOGE siger, at det hjælper, når man skal løbe, at træne sin kropsstamme. Jeg håber at kunne se lyset og helst før sommertiden starter. Jeg er slap som en karklud......Planken kunne jeg lige klare 1 minut og så var jeg helt færdig....Min mave krampede og mine tykke ben vejede nærmest 2 tons. En anden øvelse, kunne jeg slet ikke....Man skulle ligge på maven og løfte et ben samtidigt med den modsatte arm lige foran sig. En form for krydsbevægelse skiftevis bare liggende på maven. Den øvelse var jeg slet ikke i stand til at udføre. Pinligt, plinligt især da de andre i klubben kunne øvelsen uden problemer. Heldigvis var der ikke så mange klubkammerater til stede den aften......

 

En anden ting er min manglende motivation? Per Munch, en journalist fra Politiken, spurte mig, hvorfor jeg ville gennemføre en ironman til sommer. Jeg var helt blank, vidste ikke hvad jeg skulle sige. Ved at granske min sjæl, kan jeg stadigvæk ikke finde på nogen begrundelse for min deltagelse........Jeg kan godt lide at træne, processen. Selve stævnet bliver klart en oplevelse, men i den forbindelse kommer der typisk også et mål, der skal indfries, som på alle måder lægger en byrde, en hindring for den ægte glæde. Jeg ved ikke, hvorfor jeg så har valgt at gennemføre ca. 15 stævner i dette kalenderår bl.a. 2 hele ironman og en ½ til sommer.

 

For at overskue et kaos, tager jeg heldigvis én ting af gangen. Mit første stævne i år er et indendørs stævne i inliners i Næstved næste weekend. Jeg har aldrig prøvet at løbe indenfor, så det skal nok blive en spændende oplevelse. Uheldigvis er det over 2 dage i weekenden, så mit løberi bliver lige sat på pause. Nu, hvor jeg ikke løber så meget, får jeg alternativt dyrket andre former for træning/sport. Når det nu ikke går så godt med mit løb, kan jeg heldigvis prøve mine evner i bl.a. badminton. Badminton er mere en leg og skæg og ballade......Løb er noget mere alvorligt og det skal der ændres på i det nye år! Mit mål i det nye år, er at deltage og nyde stævner, uden at stille deciderede mål. Få glæden og legen tilbage i mit løb, på den måde overlever jeg nok lige akkurat 2014.

 

mvh. Sukil

 

 

 

 

 

Om bloggen

sukils billede
Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som menneske.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13632:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør