Optimering

sukils billede

Nu hvor jeg ikke kan træne igennem pga. ømhed i min højre lægmuskel, har jeg kastet mig over kostoptimering ifm. ultraløb. Jeg håber, at kunne ændre kroppens energiomsætning ved at spise og træne smart. I dag har jeg været i netto på jagt efter madvare med så højt indhold af fedt samtidigt med så lavt indhold af kulhydrater som muligt. F.eks. smør, som jeg normalt ikke spiser, mayonaise, fløde, grøntsager, makrel på dåse, fiskeolie......

Denne kur, hvor man max. må indtage 50 g. kulhydrater pr. dag skal få kroppen til at forbrænde fedt i højere grad på bekostning af det normale brændstof kulhydraterne. Det bliver en stor udfordring, da jeg elsker sodavand, slik, chokolade og alt slags mad. Det giver god mening, hvis jeg skal løbe langt for, at få slået fedtforbrændingsmotoren til. På den måde kan jeg løbe mere økonomisk og længere på literen!

På lørdag starter min LCHF kur. Mit første træningspas starter om morgen uden indtagelse af morgenmad, vælter jeg ud af sengen og løber en maraton i tempo 6:00-6:30 min/km. uden indtagelse af energi eller vand under løbeturen. Når jeg kommer hjem får jeg mit første måltid efter kuren. Derefter skal jeg til næste træningspas. Ved at belaste/stresse kroppen, håber jeg på at presse citronen så meget at min fedtforbrændingen når så højt et niveau som muligt. Hvis det kan lade sig gøre vil jeg forsætte med træningsprogrammet de næste 5-7 dage, hvor efter kuren stopper med en 2 dages faste kur.

Denne kur skal hjælpe mig på min videre færd med at indfrie mine drømme om at nå over 200 km. i løbet af dette år :-)

 

Om bloggen

sukils billede
Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som menneske.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Rahuls billede
  Created new profile on motionløb !
 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Thomas Enghave Olsens billede
  Så tog jeg endelig hul på det, jeg i mange år har planlagt, nemlig at løbe mit første marathonløb.
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Jørgen Meier Sørensens billede
  En stor oplevelse med Stockholm maraton den 28.5. Vi var 10 (mandlige) løbere fra Morud (ved Odense) og alle kom fint igennem. Det har sin charme, at vi kommer flere af sted - nogle at dele løb og...

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13154:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen