Hvorfor løber jeg?

sukils billede

Dette store spørgsmål, kan jeg på ingen måde svare på. Måske om 10 år, vil mine tanke om løb bundfældes til brugbare betragtninger. Det der optager mig mest for tiden, er hvor fantastisk kroppen er til at restituere sig og hvor meget den egentlig kan tåle.....Da jeg ikke har læst nogen bøger om løb, undtagen Haruki Murakamis vidunderlige bog, er der meget som jeg ikke ved og på den måde oplever jeg tingene mere intens og med åben sind.

 

Det bedste ved løb, er når løbet er afsluttet uanset resultatet. Nu begynder den spændende proces, hvor musklerne skal heles og det tager typisk 3 døgn. Kroppen er pivstiv og ømheden er udtalt, mens helingsprocessen står på. Den tiltagende ømhed som kulminerer efter 48 timer, er en fed oplevelse, at mærke kroppens sårbarhed og mærke at kroppen bygger sig selv op igen. Jeg har eksperimenteret med forskellige restitutionsløb under disse 3 magiske dage. For at få affaldsstofferne ud har jeg tvunget mig selv til at løbe. Jeg har derfor tit løbet/gået om aften, når mørket har sænket sig over gaderne, så næsten ingen har set min ynkelige, haltende jogging! Efterhånden har jeg lært meget om disse 3 dage, som har givet mig de største smerter og vækket min største undren over kroppens fantastiske formåen. 

 

Selv med de mest stive ben, dagen efter et ultraløb, kan jeg få stængerne til at løbe sprint med en fart på 3:00 min/km, selvom jeg kom haltende ind på atletikstadion. Disse 3 magiske dage får mit blod til at rulle hurtigere og jeg mærker livet i et andet lys. Efter mit sidst ultraløb, forsvandt mine elskede magiske dage. Jeg har mistet min egen genopstandelse, hvad det så end betyder?

 

Hvordan får jeg den tilbage, altså mine dooms? Ved at udsætte kroppen får endnu større belastning enten med mere fart eller mere endurance! Så hvorfor ikke vælge begge dele? Der er ca. 1 måned tilbage før jeg skal tæske kroppen og på den måde vinde min dooms tilbage. Et andet projekt er at løbe 700 km. på 1 uge til sommer. Her vil jeg ultimativt teste kroppen og se om min restitutionsevne er på toppen. Ja, hvorfor ikke glæde sig til noget her i den mørke tid.

 

mvh. Sukil Fernando

Om bloggen

sukils billede
Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som menneske.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mathiass billede
  Efter at have trænet de sidste 5 måneder i fitness-studio er jeg lige begyndt med at løbe ude i skoven. Målet er at løbe regelmæssigt og muligvis deltage i nogle løb i løbet af sommeren. Halvmaraton...
 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • David Jensens billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om min træning til at gennemføre Hamburg marathon 2016

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13040:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen