De første 4 uger af løbetræningen er veloverstået

Peter Bertrams billede

Dette er således mit første blogindlæg på min vej mod det endelige mål næste efterår. At løbe Kaisermarathon i Tyrol. Et marathonløb der lægger ud med 20 km. s' løb i dalen før det går opad og slutter på toppen af bjerget Hohe Salve der er 1890 meter højt. På min vej mod målet vil jeg også have gennemført mit første marathonløb. Skovløberen til november i Hillerød. Så der er mange mål og delmål forude, men det er samtidigt det der motiverer. Jeg har aldrig haft et specielt mål om at løbe et marathonløb. Jeg syntes tanken om at løbe 42 km. rundt i gader er kedelig. Men da jeg lige pludselig på en skiferie i januar i år, så reklamen for Kaisermarathon tændte det en ild i mig. Det skal jeg bare gennemføre, og sådan har vi alle nogle lyster. Lige pludselig ligger tanken om et marathonløb ikke så langt væk. Sjovt nok.

Hvad har jeg så bedrevet de første 4 uger her. Jo, jeg har taget det lidt rolig. Jeg har altid haft en god grundform, da jeg har spillet fodbold fra  6-års alderen. Nu er jeg 35 år. Lige indtil efteråret 2010 hvor mit fodboldhold gik i opløsning. Der er nu gået knap halvanden år, hvor jeg ikke rigtig har rørt mig. Lysten og motivationen var væk. Derfor har jeg været lidt spændt på hvor min form og kondition ligger henne.

Jeg har lagt ud de første uger med at løbe interval løb samt 3-4 km. i normal tempo. Målet har været at komme ud 2 gange om ugen. Der er ingen grund til at forhaste tingene og få en skade. Derudover har jeg været nødt til at eksperimentere lidt i de tidspunkter jeg løber på. Da jeg har en kone der arbejder på lidt skæve tidspunkter, og 2 piger der skal afleveres og hentes i skole samt en dreng i børnehave, er det nogle gange svært at få enderne til at mødes. Jeg har derfor både været ude og løbe en morgen kl. 5.30 i 12 graders frost. Ikke særlig skægt. Samt en aften kl. 22.30 ligeledes i hård frost. Det tiltaler mig på ingen måde, og havde det været sidste år hvor jeg ikke var mentalt klar og uden et mål, så var jeg aldrig kommet ud af døren. Derfor er det skønt at føle, at tingene bliver gjort. Jeg kommer afsted. Det er noget jeg vil. Jeg vil dog samtidigt sige at eksperimenteringen med løbetidspunkterne har gjort det klart for mig, at jeg er nødt til at planlægge ugens løb i god tid. Det er på ingen måde befordrende at løbe efter børnene er puttet om aftenen eller stå tidligt op i frost. Derfor har det klargjort for mig på hvilke tidspunkter af dagen jeg skal planlægge mine løb. Og det bliver også lettere nu, hvor jeg efterhånden kan løbe længere distancer, så jeg kan løbe hjem fra arbejde eksempelvis.   

I uge 3 og 4 af løbetræningen har jeg vovet mig ud på lidt længere distancer. Men stadig holdt den på 2 gange om ugen. Jeg føler dog at jeg kan begynde at løbe 3 gange om ugen nu. Det går godt. I går torsdag løb jeg for første gang hjem fra arbejde. En strækning på 7,69 km. blev gennemført på 38 minutter ca. og det er jeg ganske tilfreds med. Det jeg mangler for at kunne forbedre mig på sigt imens jeg løber, det er et pulsur. Jeg har ikke noget, og det kan derfor være svært at følge kilometertider. Det skal jeg have købt på et tidspunkt, men det væsentligste for mig PT. Det er at få nogle kilometer i benene og mærke at jeg forbedrer mig. Se kiloene rasle af kroppen når jeg stiller mig på vægten. Det er kun lige et par kilo indtil videre, men de er væk. Så ved jeg det går den rigtige vej.

De næste mange uger står den på løbeture, og så skrives vi ved i slutningen af marts måned. Keep on going. Ha det godt derude.

#1

Jens Bos billede

Hej Peter
Det lyder som et spændende projekt. Det er altid godt at have et mål med træningen. Det giver motivation - også til at komme ud på "skæve" tidspunkter. Jeg har det også selv sådan, at det er svært at komme ud tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Det bliver nemmere nu, hvor det bliver lysere om aftenen. Så har jeg ikke problemer med at komme ud ved 8-9 tiden, når børnene er lagt i seng.

Det undrer mig lidt, at du efter 1½ års pause (så skal du starte på 0) ellerede er i gang med intavaltræning og forholdsvis lange ture. Det lyder altså lidt forhastet i mine ører. Husk at du ikke må øge distance eller intencitet med mere end 10% om ugen. Det tager rigtig lang tid at komme op på bare få kilometer de første par måneder, men det er værd at vente på, for så undgår du skader.

God træning :-)

#2

Peter Bertrams billede

Hej Jens.

Tak for kommentaren.

Jeg kan godt forstå du stiller dig undrende over for det. Jeg var/er heller ikke helt sikker på hvor jeg står henne. Jeg har godt nok ikke løbet i 1½ år, men jeg føler da, at jeg holder mig igang. Jeg går, cykler (ikke lange distancer). Jeg holder mig aktiv med mine børn. Jeg har heller ikke taget mere end 4-5 kilo på, som godt nok skal smides igen, og så har jeg den tanke, at i og med at jeg hele mit liv har været aktiv, så kan jeg ret hurtigt komme op og genfinde min form. Kroppen har været vant til at være aktiv. 

Så tanken er at jeg holder mig til de her 5-8 km. træningsløb de første måneder. Det første løb jeg har meldt mig til er Hedeland Bjergløb på 10 km. i midten af april. Og så har jeg først tænkt mig at løbe halvmarathon til juni. Jeg syntes det virker realistisk, men jeg skal selvfølgelig heller ikke forhaste tingene, som du selv siger. 

#3

Herr Lauritzens billede

Hej Pede, man måler ikke KM med et puls ur ;-) Køb hellere et ur med GPS fx. garmin....

Ses og husk man kan ikke gøre en gris til en væddeløbshest, men man kan gøre den til en hurtig gris cheeky

#4

Peter Bertrams billede

Du går da også op i detaljer Herr Lauritzen.

Tak for sidst.

Om bloggen

Peter Bertrams billede
På denne blog vil jeg give en status en gang om måneden ca. om min vej mod det endelige mål. At være i stand til at løbe et bjergmarathon (Kaisermarathon) til efteråret 2013. Hvor er jeg henne i min træning.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Rexs billede
  Min blog skulle gerne kunne være en dagbog for noget der lykkedes.
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Thomass billede
  Her kan du følge mine løbeture som håndboldspiller. Jeg vil gå i dybden med mine løbeprogrammer og hvordan de passer ind i hverdagen med håndboldtræning og styrketræning.
 • Rahuls billede
  Created new profile on motionløb !
 • Anne-Liz C. Buntzens billede
  Du skal ikke have større sko når du bruger fod-indlæg - det er indlægene der skal tilpasses dine sko. Super tynde fodindlæg - ortopædisk korrekte - som kun fylder der hvor de skal løfte og støtte....

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15385:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk