Mine morgener i paradis

Henrik Lund Jensen

Det sker meget sjældent, at jeg byder mig selv op til morgenløb i min egen by. Det er som om, alt er kendt på forhånd. Som om det bliver lidt for søvngængeragtigt. Uden nyhedens interesse. Helt anderledes stiller det sig, når jeg er på ferie eller på et kortere ophold i en anden by eller et andet land.

Åbne øjne

Når morgenen melder sig på et sted, hvor jeg ikke bor til dagligt, banker nysgerrigheden på med det samme. Hvor er jeg? Hvordan ser byen eller landet ud? Uanset om det har været i New York, Berlin, Paris, Budapest eller Holbæk, så skal jeg af sted. Ved den jyske vestkyst, ved en bornholmsk havn, på Endelave. Lægger altid løbetøjet klar om aftenen og stiller løbeskoene lige ved døren. Ved, at nu skal jeg på opdagelse. Ofte i næsten mørke, men altid hurtigt og diskret tager jeg løbetøjet på, og ude på gangen gælder det løbesko, jakke, handsker, hue eller hvad, der nu er brug for. Hilser på de ansatte i receptionen, på renovationsfolk, postbude og andre, der er tidligt på stikkerne. Uvist af hvilken grund er jeg altid oplagt til at løbe. Oplagt til at se og opdage. En meget forskellig oplevelse, alt efter årstiden, hvor ferien foregår.

Nærvær med puls

Det er en indgang til oplevelser på et nyt sted at foretage de første skridt i løb. Du kommer rundt i et tempo, som du selv bestemmer, hverken langsomt som i gang, eller hurtig som i bil eller på cykel. Du er med i hver bevægelse, i hvert skridt, i hvert åndedrag. Og, pulsen stiger undervejs. Det er netop i kombinationen af bevægelse med puls og bevægelse fremad i terrænet, at oplevelserne står på spring. Sansningen af de nye omgivelser. Her passeres kirker og skoler, børnehaver og parker. Den nærmeste bagerbutik spottes ud. Og, duften af nybagt brød, af slagterkød, af blomster og af græs pirrer i næseborene. Løber du ved vandet eller ved en strand, er sansningen så meget mere intens. Bølgelyde, lyset, det glimtende hav. Løber du i den mørke tid, er indtrykkene anderledes. Lys, glimtende pærer, lanterner.

Og, så under bruseren

Den gode morgentur varer oftest en halv times tid. Et kvarter er for lidt, en times tid for meget. Sådan en 30-35 minutters oplevelser rækker. Under badet absorberes de mangfoldige indtryk og de forskellige visuelle og lydmæssige input bearbejdes. Der lægges måske i fantasien en ny rute for næste dag. Under morgenmaden smager det hele bedre. Kaffen, brødet, myslien. Og, der breder sig en god kropslig varme ved bordet. Uanset om du er alene eller i godt selskab.

En morgenløbetur er den helt perfekte introduktion til et nyt feriested, en storby såvel som et fiskerleje.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk