Løbeklubben på Facebook

Jakob Lind Tolborg

Motivation gennem sociale relationer

Medlemskab af en atletikklub er utvivlsomt gavnligt for både løbetræningen og motivationen ikke mindst pga. det sociale netværk, men den skemalagde struktur kommer på tværs af mange løberes hverdag. Vi har jo kastet vores kærlighed på løb, fordi det er så fleksibelt, men vores hverdag hænger ikke altid sammen med atletikklubbens faste ugentlige træningspas. Resultatet er, at mange træner alene eller leder højt og lavt efter en løbemakker, der passer på både distance, tempo og geografi.

 

Den fleksible og sociale løsning

Løbeklubben på Facebook henvender sig til alle de motionsløbere, der både vil bevare løbets fleksible karakter og samtidig opbygge sociale løberelationer. Det kan man ikke gøre på Facebook alene, og det største udbytte får man helt sikkert, når man kommer med ud og møder andre medlemmer til fællestræning og motionsløb.

 

Vi forsøger konstant at finde de motionsløb, hvor man kan lave en social vinkel, og vi har rigtig gode erfaringer med stafetløb og holddeltagelse. Det kræver lidt mod at tilmelde sig et arrangement med en gruppe mennesker, man ikke kender på forhånd, men man finder meget hurtigt ud af, at man har en masse tilfælles. Her er man sammen om et projekt, hvor alle yder efter evne, og mange holder efterfølgende kontakt til hinanden og deltager i andre arrangementer.

 

Stafetløb

Løbeklubben på Facebooks første sociale motionsløb var 24RUN 2009 i Holte, hvor vi deltog med et stafethold på 12 personer. Det blev en fantastisk weekend både sportsligt og socialt, da vi på 24 timer tilbagelagde 289 km og fik en 6. plads ud af 16 hold. Vi fik ikke meget søvn den weekend, for når vi ikke løb, blev vi grebet af holdånden og heppede ved skiftezonen, og det betød mindre, at det var nat, på grænsen til frostvejr, og at vi havde kendt hinanden i mindre end et døgn. Til 24RUN 2010 møder vi op med både sololøbere og stafethold i flere kategorier, og vi er mange, der ser frem til en fantastisk weekend i starten af juni.

 

To måneder senere gentog vi succesen til 24-timersløbet i Viborg, og det blev så stor en succes, at Claus skrev en artikel om det til en konkurrence om årets bedste løbeoplevelse og vandt to startnumre til Paris Marathon.

 

Vi har masser af planer for 2010, og der kommer konstant flere ting i kalenderen. Specielt har vi fokus på DHL Stafetten, Etape Bornholm, Xtreme Mandehørm, en række mindre løb, og så gentager vi naturligvis de to 24-timersløb i Holte og Viborg, og måske snupper vi også et 24-timersløb i Berlin.

 

Fællestræning

Det er et fokusområde i 2010 at få flere medlemmer til at tage initiativ til forskellige former for fællestræning. Hvis du normalt løber alene, men i et pludseligt opbud af planlægningssans og mod inviterer du Løbeklubbens medlemmer med på en løbetur. Tid, sted, distance og tempo annonceres i Løbeklubbens nyhedsbrev, og en løbetur kan naturligvis kombineres med en øl, picnic, superligakamp, svømmetur eller andet.

 

Samarbejdspartnere

Løbeklubben har en størrelse, der tiltrækker nogle af de bedste i branchen. Vi samarbejder med Geyser, der bl.a. fremstiller og sælger vores klubløbetrøjer i super kvalitet og til en hørt lav pris. Vi har også et bredt samarbejde med Kaiser Sport og Asics, der støtter op om mange af vores sociale begivenheder.

 

Kik forbi Løbeklubben på Facebook og tjek vores tilbud til dig.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15376:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk