Hvad gør du som løber om vinteren?

For de fleste løber løbesæsonen fra forårets komme til efterårets slutning. Det er her, man møder mange andre ude på stier og veje. Det er også her, de fleste af de små og store motionsløb finder sted.

Men hvad med os, der er så bidt af løb, at vi ikke vil stoppe, bare fordi det er blevet vinter med sne og frost? Vi kigger i denne artikel nærmere på, hvad folk som os har af muligheder.

 

Skift stien ud med et løbebånd

Hvis du hører til de kuldskære typer, der slet ikke kan forestille sig at skulle ud at løbe i sne, så er det bedste alternativ at løbe indendørs på et løbebånd.

Løbebånd finder du i alle fitnesscentre, og det smarte er, at du også kan lave anden træning end løb, når du alligevel er dernede. Til gengæld er ulempen, at du skal ud i kulden og transportere dig hen til det nærmeste fitnesscenter. Bor du ikke i en større by, kan det være en lang køretur, hver gang du skal løbe.

Vil du hellere blive hjemme i varmen, så har du også muligheden for selv at købe et løbebånd. De fås til priser fra lige over 4.000 kr. til op omkring 10.000 kr. Forskellen handler naturligvis om kvaliteten af løbebåndet, samt om hvor stor ydelse båndet kan levere. Er du seriøs med dit løb, vil du have mest glæde af en highend-model.

Køb trailsko og vintertights

Hvis indendørs løb med sved i luften og høj musik ikke lige er dig, så handler det bare om den rette påklædning. Så kan du alligevel løbe ude på trods af frost og kulde.

Om vinteren er der ingen rene stier, så derfor anbefaler vi, at du skifter de almindelige løbesko ud med et par trail-sko, der kan holde til at løbe i smat og sjap.

Derudover gælder det om at holde sig varm, så musklerne ikke kramper til, samtidig med at man kan komme af med sved og kropsvarme. Her er et par vintertights uundværlige, ligesom den rette overbeklædnig, handsker, hue mv. er nødvendigt vinterudstyr.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk