Effekten af barfodsløb

Dr. Campitelli er ortopæd med speciale i løb. Han er fortaler for løb i minimalistiske sko/barfodsløb. Her refereres frit fra en to år lang undersøgelse af effekten af løb i minimilitiske sko:

Der foregår en vedholdende debat om brugen af minimalistiske sko og barfodsløb. Kun få undersøgelser er blevet udført, og der er mange variable faktorer, som gør undersøgelsesresultaterne problematiske. Det tager tid at undersøge effekterne af at fjerne støtten i traditionelle løbesko. Det tager år. Jeg vil gerne dele et eksempel på en løber, der har forladt hendes stive indlæg og støtte i Asics løbesko og begyndt at løbe i minimalistiske sko – New Balance Minimus med Zero drop for at være helt nøjagtig.

En undersøgelse af fødderne viser markante forskelle på før og efter skoskiftet. Hælene er rettet op, fødderne har en mere ensartet ”sund ” form og der er kommet mere svang.

Et enkelt eksempel er ikke et videnskabeligt bevis, men de ændringer, vi ser hos løbere, som overgår til minimalistiske sko er observeret af mange barfodsløbere, og der foregår lige nu et eksponentielt stigende skift til minimalistiske sko verden over.

Fotodokumentationen er et bevis på, at løb i minimalistiske sko kan styrke fodens muskulatur og dermed ændre formen på foden og svangen over tid.

Læs hele artiklen her...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk