Anmeldelse: Nem og behagelig pulsmåling med Rhythm+

Martin Bork, motionslob.dk

Pulsmåling bevæger sig i disse år i to retninger: På den ene side den traditionelle måling af hjerterytmen via elektriske impulser, som foretages med en rem om brystet. Og på den anden side den nye optiske måling, som måler blodgennemstrømningen under huden og tolker det til pulsslag. Der er nok ingen tvivl om, at den nye type optiske måling med tiden vil udkonkurrere den traditionelle type ikke mindst fordi, målingen kan foretages mere fleksibelt og ugeneret.

Det traditionelle pulsbælte skal som bekendt bæres om brystet. Enten hører man til dem, som ikke anser det for noget problem, eller også hører man til dem, som er generet af, at det strammer, falder ned eller kradser, mens man løber. For den sidste gruppe er den nye teknologi en forløsning – endelig befriet!

Optisk pulsmåling med LED
Den nye type optiske måling har længe været kendt i hospitalssektoren, men er forholdsvis ny inden for pulsure til løb og anden træning.

Da pulsmålingen sker ved gennemlysning af huden med LED lys for at en sensor kan tolke blodgennemstrømningen under huden, er det helt afgørende, at sensorerne sidder tæt til huden, så falsk lys ikke siver ind, og så sensoren ikke forrykker sig og forstyrrer målingen. Netop dette har givet udfordringer for de ure, hvor teknologien er indbygget i selve pulsuret – det gælder TomTom, Adidas, Mio Alpha og mange andre. Håndledet er nemlig ikke et optimalt sted at have sensoren siddende. Dels er det ubehageligt at have strammet uret alt for meget, og dels er knoen i vejen for, at man kan sætte uret helt tæt til huden.

Rhythm+ fra Scosche er optisk pulsmåling, som ikke sidder som et ur om håndleddet, men kan sættes et vilkårligt sted på underarmen eller overarmen. Samtidig er den en løsning for den stadigt større gruppe, som er gået væk fra puls- og GPS-ure, men bruger mobiltelefonen som træningsmakker – enten med Endomondo eller andre lignende træningsapplikationer. Rhythm+ er nemlig udelukkende en pulsmåler. Pulsmålingen sendes videre til din mobil via Bluetooth eller til dit pulsur via ANT+ eller Bluetooth smart frekvens.

Brug af Rhythm+
Parringen med din mobil via Bluetooth foregår hurtigt og fuldstændig uproblematisk. I det hele taget er sensoren yderst nem at betjene. Med én knap enten tænder eller slukker du for pulsmålingen – nemmere kan det vist ikke gøres.

Selve sensoren holdes fast rundt om din arm af en yderst behagelig og blød rem, som med velcro-lukning kan tilpasses fuldstændig uden at sidde for stramt eller for løst. Sensoren placeres på indersiden af armen, hvor huden er tyd og blød. Her sidder den fast uden at genere eller flytte sig under din løbetur.  

Sensor og rem vejer kun ganske lidt, så du er ikke tynget eller generet af vægten. Remmen er svedresistent og sensoren vandtæt. En opladning med det medfølgende USB-stik holder 8 timer. Rækkevidden til din mobil er 30 meter.

Den optiske teknologi er efterhånden så udviklet, at nøjagtigheden er på plads. Jeg har kun oplevet en troværdig og konsistent pulsmåling uden udfald.

Prisen står mål med kvaliteten og er ikke uoverkommelig. Alt i alt er Rhythm+ en god og fleksibel nyhed for alle, som ønsker pulstræning uden at bemærke det.

Find Rhythm+ her...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk